Telefon Özellikleri

Facebook, iPhone ve iPad uygulaması için karanlık mod temasını yayımlamaya başladı. Bu özellik şu ana kadar iOS’ta ancak sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabilir durumda. Facebook daha önce de Messenger, Instagram ve WhatsApp için karanlık modu yayınlamıştı.

Diğer şirketlerin aksine, Facebook ana uygulaması için karanlık mod sunmakta geç kaldı desek yeridir. Şirket, yakın zamanda bu gelen karanlık modla birlikte web sitesi için de tam bir yeniden tasarım hareketi başlattı.

Facebook’ta yeni karanlık moda erişebilen birkaç şanslı kullanıcı Twitter’da ekran görüntüleri yayımlamış bulunmakta:

 

Facebook, çıkış tarihi için henüz resmi bir açıklama yapmadı, ancak Social Media Today’e göre şu anda “küresel olarak kullanıcıların küçük bir yüzdesinin” yeni karanlık temaya erişebileceğine dair bir açıklama yaptılar. Tabi kararlı yazılımın ne zaman yayımlanacağına dair bir bilgi vermediler .

Tıpkı Google gibi, Facebook da uygulamalarına ve web hizmetlerine yeni özellikler içeren özellikleri aşamalı olarak belirli bir kullanıcı üzerinde test ettirdikten sonra yayımlamayı tercih ediyor. Bu kademeli yayımlamaların arkasındaki neden, bir özelliğin milyarlarca kullanıcı için kullanılabilir olmadan önce özelliklerin hatalarını düzgün bir şekilde test edebilme imkanına erişebilmeleridir. Kullanıcılara yavaş bir güncellemeymiş gibi görünen şeyin arkasında teknik nedenler olabilir.

iOS’un karanlık modunun Android için de kullanılabilirliği için Facebook’u takip edeceğiz ve sizi bu konudan haberdar edeceğiz. Bu özelliğin çok yakında (yaklaşık 5 sene) da Android kullanıcıları için geleceğine dair şüphemiz yok.

ŞİMDİ PAYLAŞ

BENZERHABERLER

YORUMYAZIN

vs Karşılaştırma listesi
Karşılaştır